Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'nde Edirne Valiliğinin koordinesinde salgın tedbirleri hakkında bilgilendirme yaptı.
14 Temmuz 2021

Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM yaptığı açıklamada; "Kanuni Köprüsü'nün girişinde kurulan nokta sağlık kontrollerin yapıldığı ilk yer. Emniyet ekipleri ile bu kontrol noktasında çalışıyoruz. Termal ve manuel kameralarımız var. Bunlarla ateş ölçümü yapıyoruz. Gelen kişilerin HES kodu sorgulamasını yapıyoruz. Vatandaşlarımızı korumak amaçlı HES kodu riskli olan kişileri buradan geçirmeyerek karantina uygulamasına tabi tutuyoruz. Müsabakalardan önce ve sonra güreş alanını dezenfekte ediyoruz. Dezenfekte işlemlerinin sabah ve müsabakaların ardından akşam olmak üzere iki kez yapılıyor" diye konuştu.

Kırkpınar'a katılan pehlivanların PCR testlerini de yaptıklarını aktaran Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM, "Yanlarında PCR testiyle gelmeyen pehlivanları, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde PCR testine tabi tutuyoruz. PCR negatif olmadan müsabakalara çıkamıyorlar. Yine güreş öncesi pehlivanların sağlık muayeneleri sağlık müdürlüğümüz tarafından yapılıyor. Hem saha içerisinde hem saha dışında 112, hastane ve UMKE ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Tüm uzmanlarımız olabilecek sağlık problemlerine karşı hazır durumda beklemekte. Sarayiçi'nde yeterli sayıda sağlık personelimiz görev aldı. 100'ün üzerinde sağlık personelimiz var. Sahada aktif görev alıyorlar. 7 adet 112 acil sağlık ekibimiz var. Ekiplerimiz müsabakalar boyunca hizmet sunacaklar. Aynı şekilde hastanelerimizde, hastaneye gelecek sakatlıklara karşı tüm uzman hekimlerimiz, ekibimiz ve yataklarımız hazır bekletiliyor. Her tribünde de 2 sağlık personelimiz çalışıyor. Yaralanmalara karşı hem hekim bazında hem de yatak olarak ayırdığımız alanlarımız var." Açıklamalarda bulundu.

Ardından Saha içi ve saha dışı görev alan sağlık personellerini ziyaret ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.